El 1r de maig, també contra les presons

Avui, en un dia de lluita de la classe treballadora contra tot allò que la manté sotmesa, no podem oblidar-nos d’una de les armes que utilitza l’estat per garantir l’actual dominació dels poderosos sobre el poble: la presó.

Els ideòlegs de l’estat democràtic ens volen fer creure que les presons són institucions al servei del poble. Ens enganyen quan ens diuen que són una eina de reinserció a la societat. Pretenen que creiem que tots som iguals a ulls dels jutges que ens condemnen a viure entre barrots. Ens diuen que sense aquestes institucions penitenciàries la gent cometria crims sense reflexionar-ne les conseqüències.

Doncs a nosaltres no ens enganyen! Nosaltres hem vist com la presó està al servei dels poderosos. Sabem que la presó degrada les personen més que les prepara per una vida en llibertat. Tenim clar que no es condemna igual a rics que a pobres. Estem convençuts de que els crims es cometen majoritàriament en situacions de extrema pobresa i exclusió social.

 Les presons són centres on reeducar els rebels en les normes que només perpetuen el poder de l’estat. Són l’amenaça que utilitzen els poderosos per que tinguem por de lluitar contra lleis i desigualtats injustes.

Les presons, no només són armes repressives, sinó que també han sigut i sempre seran institucions públiques de la venjança. Són centres on l’estat tortura per nosaltres a aquells que han comet una injustícia o crim contra nosaltres.

El mateix estat que ens tanca a la presó també ens proposa alternatives: treball en benefici de la comunitat, suspensions i substitucions de condemna i reparació de danys. Però això no són alternatives, sinó altres formes de càstig imposades per la llei. Moltes vegades el càstig alternatiu a la presó és la multa que converteix el dret a la llibertat en un bé de compra-venda.

Les alternatives no deixen de ser el millor dins del pitjor. Segueixen sent una estratègia de l’estat per reeducar els individus en el poder i el capital, recordant constantment als castigats que l’estat té el control sobre ells.

Una alternativa real exigeix un canvi de model de societat. Cal crear una societat comunitària sense propietat ni desigualtats. Una societat sense exclusió on es desenvolupin al màxim les capacitats intel·lectuals i afectives de tots els individus. Cal eliminar les condicions socials que promouen els delictes abans que reprimir-los. No oblidem mai que si existeixen les conductes antisocials és perquè la societat ens imposa condicions antihumanes de vida.

No volem oblidar-nos de totes les companyes que actualment es troben segrestades per les forces repressives de l’estat. Us volem al casa, us volem al carrer!

Avall els murs de les presons. No a la repressió de la nostra lluita social. No a totes les presons. Ni ara, ni mai.

Visca el 1r de maig!

Ateneu Popular “La Trama” i Ateneu Anarquista “Pueblo seco”, Mataró

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s